Kuchnia polsko-amerykańska – jedyna odpowiednia książka kucharska dla gospodyń polskich w Ameryce

42.25

Description

Kuchnia polsko-amerykańska – A. J. Kamionka „Jedyna odpowiednia książka kucharska dla gospodyń polskich w Ameryce. Zawiera tysiące przepisów przyrządzania potraw mięsnych i postnych, a także przepisy pieczenia ciast wszelkiego rodzaju.” Wznowienie na podstawie oryginału z 1917 r, wydanego w Stanach Zjednoczonych. Przepisy zawarte są połączeniem kuchni polskiej i amerykańskiej, a związane jest to z przystosowaniem się polskim imigrantów do odmiennych warunków życia oraz innych, różnorodnych artykułów dostępnych na rynku amerykańskim. „Kuchnia polsko-amerykańska” była na ówczesne czasy jednym z pierwszych, o ile nie jedynym podręcznikiem łączącym polską, tradycyjną kuchnię z jakże odmienną kuchnią amerykańską. Zawiera tabelę czasu na gotowanie i pieczenie oraz dodatek zawierający wskazówki dotyczące kwaszenia i solenia jarzyn, oszczędnych potraw, głównie na bazie kartofli.Powyższy opis pochodzi od wydawcy

Kulinaria

litmanowa ski, rozliczenie paliwa, kreta ceny 2017, auto na części jak wyrejestrować, rejestracja ktt jakie miasto, ząb miasto, cen.gda.pl, kaukaz mapa, turcja covid 19, legia college europa, 34 99 eur to pln, plaze w turcji, norwegia szczepionka, najniższa krajowa netto w 2021, targi gier komputerowych 2019, index łódź, obostrzenia w hiszpani

yyyyy