Description
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych przystawkach do raki.W jego książce „Stambuł do zjedzenia” miasto to jawi się jako kulinarne królestwo gotowe, by je odkryć. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze wyprawy to te bez mapy w ręce. Bartek wie to doskonale, dlatego w Stambule, kierowany intuicją i poleceniami znajomych, dociera do zakamarków zapomnianych przez turystów.I właśnie dzięki temu powstał przewodnik kulinarny pełen opowieści o wielkiej historii, pachnący bakłażanem i wyjątkowy jak turecki dywan.
Kulinaria
zdrowotne za styczeń 2022, niedoplata podatku pit, natalia bednarz, uchwała wspólników spółki cywilnej wzór, złote myśli, cytaty, czy w boże narodzenie są otwarte sklepy, odsiecz, cena szyby zespolonej za m2, niedziele handlowe 2019 wrzesień, grzegorz filipek, lista importerów mleka, flip nieruchomości forum, arabski wladca, uczulenie na piwo, jak zaksięgować zakup licencji w jednostce budżetowej paragraf, informacje o mazurach, shell karta na punkty, pismo do urzędu skarbowego wzór doc, podarte pieniądze, żywa szopka warszawa 2020, do której sklepy w wigilię 2021
yyyyy